Rețeta Tamarei Schiopu // Tocană de iarnă
Rădăcinoasele de sezon sunt niște depozite adevărate de vitamine și nutrienți, în perioada când natura ne oferă mai puțin de pe câmpuri și din grădini. Pregătiți această tocană la foc foarte încet sau într-un vas special Slow Cooker, în care legumele se înăbușă sub temperatura de fierbere, timp de 6-7 ore. Aroma este absolut deosebită.
Ingrediente pentru 5-6 persoane
Amestecați toate ingredientele într-un vas adânc.
Adăugați uleiul, verdețurile, sare și piper negru, după gust.
Turnați sucul de roșii deasupra.
Nu este neapărat ca sucul să acopere legumele. Sub un capac greu, la foc tare mic, legumele vor elibera lichid exact atât cât e necesar.
Țineți tocana sub capac, la un foc foarte mic, sau în cuptor la temperatura de 140 de grade C, timp de 5-6 ore. Tocana este gata atunci când toate legumele s-au înmuiat, iar aromele s-au amestecat într-o savoare delicioasă.
HARTĂ, PROGRAM // 9 mai, Ziua Europei la Chișinău, inaugurată de președinta Maia Sandu și comisarul european Johannes Hahn: Ce evenimente vor avea loc joi în centrul Chișinăului, dar și în alte regiuni ale R. Moldova
PREMIERĂ // Președinta Maia Sandu, vizită în Norvegia. Statul scandinav urmează să ratifice acordul EFTA, care va oferi noi oportunități pentru producătorii din R. Moldova
Ucraina lovește Crimeea cu rachete și doboară un avion Su-25. Expoziție cu trofee de război la Moscova. Care este situația pe front