Rețeta Tamarei Șchiopu // Spaghete cu sparanghel la gril și pesto
Ingrediente pentru 4 persoane
Metoda de preparare
Încălziți o tavă cu fundul zimțat și gătiți pe ea firele de sparanghel timp de 7-8 minute, întorcându-le pe o parte și pe alta. După posibilitate, sparanghelul poate fi gătit și la grătar.
Între timp, puneți apa la fiert pentru paste și pregătiți sosul pesto.
Prăjiți ușor într-o tigaie miezul de floarea-soarelui, cât să se rumenească.
Frunzele verzi, usturoiul, pătrunjelul, miezul de floarea-soarelui, uleiul, sucul de lămâie – toate le amestecați într-un blender de bucătărie până obțineți consistența unui sos.
Spaghetele le fierbeți în apă clocotindă timp de 6-7 minute, conform instrucțiilor de pe ambalaj.
Într-o cratiță cu fundul gros amestecați sosul pesto cu brânza fărâmițată și bucățile de asparagus, peste care turnați pastele și un pic de apă de la fiert.
Amestecați bine totul și serviți imediat, în farfurii adânci. Aceste farfurii vor păstra pastele fierbinți un timp mai îndelungat, decât cele în față.
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională