Rețeta Tamarei Șchiopu // Supă Minestrone
Minestrone, supa preferată a italienilor, a devenit populară în toată lumea. În această supă pot intra toate legumele posibile, dar sunt câteva ingrediente de bază: fasole, spaghete rupte în bucăţi scurte, tije de ţelină, usturoi.Totul se taie cubuleţe de 1 cm. Este importantă şi ordinea în care se pregătesc ingredientele, iar fiind o supă italiană, uleiul preferat va fi cel de măsline.
Ingrediente pentru 5-6 persoane
Mod de preparare
1.Într-o cratiţă adâncă se încinge uleiul şi se înăbuşă timp de 5 minute cartofii, morcovul şi ţelina.
2.Se adaugă ceapa şi se mai înăbuşă 5 minute.
3.La amestecul înăbuşit se adaugă fasolea fiartă, roşiile conservate, usturoiul şi un litru de apă.
4.Se lasă la foc puternic până dă în clocot, după care se dă focul mai încet şi se fierbe timp de 10 minute.
5.Se adaugă spaghetele, o parte din pătrunjel şi se lasă la foc încet până când spaghetele sunt fierte (10-11 minute).
6.Dacă supa e prea densă, se mai adaugă apă fiartă sau bulion vegetal.
7.Supa se condimentează după gust cu sare şi piper negru, se garnisește cu pătrunjelul rămas şi se serveşte cu pâine proaspătă sau prăjită.
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională