Rețeta Tamarei Șchiopu // Tort cu morcov
Străduiţi-vă să alegeţi morcovi din cei mai dulci pentru această reţetă.
Ingrediente
Mod de preparare
1.Încălzim cuptorul până la temperatura de 180 de grade Celsius.
2.Într-o strachină adâncă amestecăm toate ingredientele, în afară de morcovi şi suc, până ce obţinem o masă fărâmicioasă.
3.Adăugăm morcovul ras şi sucul de mere şi amestecăm bine totul cu o lingură de lemn.
4.Ungem o tavă ovală pentru copt (20-22 cm) cu grăsime vegetală, după care turnăm aluatul.
5.Coacem tortul în cuptorul fierbinte timp de o oră. Vom controla cu o scobitoare ca aluatul din mijloc să fie bine copt. Dacă vârful scobitoarei iese uscat după o împungere, înseamnă că tortul e gata.
6.Lăsăm să se răcească, iar după asta aranjăm tortul pe un vas de servit şi îl presurăm cu zahăr pudră pe deasupra.
7.Servim tortul la ceai sau la cafea.
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională