Rețeta Tamarei Șchiopu // Conopidă la cuptor
Această rețetă reprezintă o masă completă, cu toate grupele necesare de nutrienți – proteine din linte și orez, carbohidrați din orez, grăsimi din ulei, fibre vegetale și vitamine din legume. Unde mai pui că are un gust sublim și arată superb!
Ingrediente pentru 6 persoane
Metoda de preparare
1. Cuptorul se încălzește până la 200 de grade Celsius.
2. Conopida, usturoiul și morcovul se aranjează pe o tavă de copt.
3. Se amestecă jumătate din ulei, curcuma, chimen, coaja rasă și sucul de lămâie și se toarnă peste legume, amestecându-le ușor. Se coc timp de 25-30 de minute până când se rumenesc.
4. Între timp, se gătește ceapa în restul uleiului într-o cratiță adâncă, timp de 5 minute, să se înmoaie. Se adaugă pasta de Curry (opțional), lintea, orezul și bulionul și se lasă la foc mic 20 de minute. Se stinge focul și se mai ține 20 de minute sub capac, ca să absoarbă tot lichidul.
5. Pilaful de linte se pune în farfurii, peste care se aranjează legumele coapte, apoi se ornează cu frunzele de pătrunjel. Se servește fierbinte.
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională