Rețeta Tamarei Schiopu // Tăieței cu legume călite
În perioada de post, folosiți tăieței de orez sau de hrișcă, fără ou. După o zi lungă de lucru, veți servi o mâncare delicioasă, pregătită în doar 5-6 minute.
Ingrediente pentru 2 persoane
1.Legumele sunt tăiate subțiri ca paiul. Folosiți cel mai bine o răzătoare specială, „mandolină”.
2.Într-o cratiță adâncă puneți apa la fiert, cu un pic de sare. Când apa dă în clocot, puneți tăiețeii, pentru 2-3 minute, doar cât să se ridice la suprafață.
3.Între timp, căliți legumele în ulei, într-o tigaie adâncă, la foc mare. Amestecați permanent ca să nu se ardă pe fund. Călirea legumelor nu trebuie să dureze mai mult de 3 minute.
4.Scurgeți tăiețeii și adăugați-i peste legumele călite, împreună cu sosul de soia și piperul negru măcinat.
Sunt serviți imediat, fierbinți, ca garnitură sau ca mâncare de bază.
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”
Friptură pe bază de AER. Nu este o glumă