REȚETĂ // Mâncare de conopidă de post
Ingrediente:
- 2 conopide mari (aprox. 2500-2800 g.)
- 2 cepe potrivite
- 1 lingură și jumătate de bulion
- 2 linguri de făină
Preparare:
ETAPA 1
Se curăță conopidele de cotor și se rup buchețele. Se pune apă cu sare la fiert. Până ce începe apa să fiarbă conopida se ține în apă.
ETAPA 2
Se toacă mărunt ceapa. Când începe apa să clocotească se opăresc buchețelele de conopidă cam 1-2 minute. Se scot cu spumiera.
ETAPA 3
Se pune ceapa la călit în oală. Se adaugă bulionul peste ceapă și se amestecă bine. Apoi se adaugă cele două linguri de făină și se amestecă bine că să nu facă cocoloașe.
ETAPA 4
Se adaugă șase polonice de apă din apa în care am opărit conopida. Se lasă apa să fiarbă cu ceapa. Se pune și conopida și se mai adaugă 1-2 polonice de apă.
ETAPA 5
Se pune capacul la oală și se lasă să fiarbă până ce se înmoaie bine conopidă, cam în 30-40 minute.
Sursa: petitchef.ro
METEO // Cum vă fi vremea de Paşte în R. Moldova
VIDEO // ,,PROIMOBIL", analiză minuțioasă privind perspectiva PREȚURILOR pe piața imobiliară până la finele anului. Când e cea mai bună perioadă pentru procurarea unei locuințe la un preț bun
Constantin Olariu, despre exodul clericilor de la Mitropolia Moldovei: S-au săturat de abuzurile rusești și revin la biserica neamului