REȚETĂ // Prăjitura care a înnebunit planeta
Pentru a face această delicatesă ai nevoie de următoarele ingrediente:
Primul blat: 6 ouă; 200 g zahăr; 4 linguri apă clocotită; 150 g făină; 1 plic praf de copt; 2 linguri cacao. Mixăm ouăle cu zahărul până își dublează volumul, adăugăm apă clocotită, apoi amestecul de fănă, cacao și praf de copt. Se coace în tavă tapetată cu hârtie aproximativ 30 minute. După ce s-a copt, îl lăsăm să se răcească și apoi îl tăiem în două.
Al 2-lea blat: 5 albușuri; 200 g zahăr; 3 lg făină; 250 g nucă prăjită și tăiată. Se mixează albușurile spumă tare, se adaugă treptat zahărul, se adaugă și făina amestecată cu nuca prăjită și tăiată și se coace în aceeași tavă (25-39 cm).
Crema 1: 5 gălbenușuri; 200 g zahăr; 300 g unt. Se mixează gălbenușurile cu zahărul pe aburi până se obține o cremă pe care o lăsăm să se răcească; între timp se mixează spumă untul și în el se adaugă pe rând câte o lingură din cremă de gălbenușuri.
Crema 2: 350 ml lapte; 1 plic praf de budincă de vanilie; 3 linguri zahăr; 3 plicuri zahăr vanilat. Se fierbe budinca de vanilie în 350 ml lapte și se lasă să se răcească. Apoi amestecăm crema 1 cu crema 2.
Glazura:
100 g de ciocolată cu lapte Milka (ruptă bucățele); 1 lingură unt; 2 linguri lapte. Se pun toate pe abur să se topească, se omogenizează bine, apoi se răcește puțin și se pune peste prăjitură.
Asamblare : o foaie din blat 1; 1/2 din cremă; blat 2 întreg; crema rămasă; a doua foaie de blat 1; glazura.
Sursa: sevedetot.ro
METEO // Cum vă fi vremea de Paşte în R. Moldova
VIDEO // ,,PROIMOBIL", analiză minuțioasă privind perspectiva PREȚURILOR pe piața imobiliară până la finele anului. Când e cea mai bună perioadă pentru procurarea unei locuințe la un preț bun
Constantin Olariu, despre exodul clericilor de la Mitropolia Moldovei: S-au săturat de abuzurile rusești și revin la biserica neamului