REȚETĂ de vinete cu usturoi cum nu ai mai încercat
Ai poftă de un preparat bun și de post? Atunci încearcă vinetele cu usturoi! Este o rețetă simplă, ușor de urmat și este posibil să nu o fi încercat până acum.
Îți trebuie următoarele INGREDIENTE:
– 4 vinete lungi,
– o căpățână de usturoi,
– o legătură de pătrunjel verde,
– 100 ml ulei de măsline,
– sare, piper, după gust,
– pătrunjel, pentru decor.
Mod de preparare:
Taie vinetele felii apoi pune-le pe grătar. Coace-le bine pe ambele părți, apoi, într-un vas încăpător, pune un strat de vinete și presară sare și piper, după gust.
Toacă usturoiul, apoi adaugă-l peste vinete. Repetă straturile, până când s-au terminat toate feliile de vinete. Toarnă ulei de măsline peste, astfel încât preparatul să fie acoperit în totalitate, pune la rece câteva ore, apoi ornează cu pătrunjel și poți mânca împreună cu câteva felii de pâine prăjită.
Dacă vrei ca vinetele să nu absoarbă mult ulei, poți folosi albuș de ou.
Spală vinetele, taie-le în rondele, bate două albușuri spumă și unge cu o pensulă fiecare rondelă de vinete, în strat fin.
Prăjește-le într-o cratiță cu puțin ulei, la foc mic, întorcându-le pe fiecare parte.
Sursa: secretele.com
Politicienilor să le fie interzisă simularea credinței
„Vorbiţi despre referendum!": Mesajul preşedintei Maia Sandu pentru cetățenii din diasporă care au revenit acasă de Paşte
Comandamentul SUA în Europa și Africa, exercițiu cu militarii din R. Moldova: Salturi cu parașuta şi trageri de luptă din armamentul de infanterie