18:06:15 01.04.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Tartă cu ciuperci și ouă de prepeliță

Social 07.02.2015 16:11 Vizualizări2703
Rețeta Tamarei Șchiopu // Tartă cu ciuperci și ouă de prepeliță

Ingrediente

  • trei ouă de prepeliță
  • 100 de grame de frunze verzi de spanac (posibil congelat)
  • 250 de grame de aluat foietaj
  • o ceapă tocată rondele
  • 100 de grame de ciuperci proaspete tăiate în jumătate
  • două-trei tomate conservate în suc, decojite, fără semințe
  • 15 grame de semințe de pin (opțional)
  • 15 grame de unt topit
  • un ou bătut
  • Metoda de preparare

      1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C.

      2.Se fierb ouăle de prepeliță timp de două minute, se clătesc sub apă rece, apoi se curăță.

      3.Spanacul se opărește timp de două minute sau se dezgheață, dacă e congelat, și se scurge apa din el.

      4.Aluatul se întinde și se taie în două pătrate egale. Se așază pe tava de copt. Cu vârful cuțitului se întretaie marginea de 1 cm, care se unge cu ou bătut.

      5.Spanacul stors se amestecă cu ciupercile, ceapa, tomatele și semințele pregătite. Se condimentează bine și se aranjează pe centrul tartelor, așa încât marginea unsă cu ou să rămână neacoperită.

      6.Tartele pot fi puse la frigider și păstrate până la ora servirii.

      7.Se coc timp de 20-25 de minute, până când marginea e crescută și rumenă.

      8.Ouăle de prepeliță de taie în jumătate și se aranjează pe tarte.

      9.Se presară cu piper negru măcinat.

      10.Este servită cu o salată verde sau cu varză de Bruxelles călită.

    Autor:
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Sondaj
    Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte