12:40:59 19.04.2024
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Topinambur sub sos de usturoi

Social 17.01.2015 16:46 Vizualizări3237 Autor: Ziarul National
Rețeta Tamarei Șchiopu // Topinambur sub sos de usturoi


Ingrediente pentru patru persoane

  • trei linguri de unt
  • două linguri de ulei
  • 450 de grame de topinambur curățat și feliat 0,5 cm grosime
  • două lingurițe de usturoi pisat
  • două lingurițe de suc de lămâie
  • sare și piper, după gust

      1.Într-o tigaie topim o lingură de unt cu uleiul pregătit, la foc mediu.

      2.Adăugăm feliile de topinambur, un pic de sare și piper proaspăt măcinat.

      3.Pregătim timp de 10 minute, până se rumenește și începe să se înmoaie. Vom amesteca frecvent.

      4.Transferăm topinamburul într-un platou de servit.

      5.Topim untul rămas și adăugăm usturoiul pisat. Mestecăm intens până se rumenește, dar vom urmări să nu se ardă (două minute maximum).

      6.Adăugăm sucul de lămâie și înlăturăm tigaia de pe foc.

      7.Turnăm sosul peste topinambur și servim imediat, în calitate de garnitură, cu salate crude, bucate din carne sau din pește.


  • Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

    15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

    12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md