Rețeta Tamarei Șchiopu // Topinambur sub sos de usturoi
Ingrediente pentru patru persoane
1.Într-o tigaie topim o lingură de unt cu uleiul pregătit, la foc mediu.
2.Adăugăm feliile de topinambur, un pic de sare și piper proaspăt măcinat.
3.Pregătim timp de 10 minute, până se rumenește și începe să se înmoaie. Vom amesteca frecvent.
4.Transferăm topinamburul într-un platou de servit.
5.Topim untul rămas și adăugăm usturoiul pisat. Mestecăm intens până se rumenește, dar vom urmări să nu se ardă (două minute maximum).
6.Adăugăm sucul de lămâie și înlăturăm tigaia de pe foc.
7.Turnăm sosul peste topinambur și servim imediat, în calitate de garnitură, cu salate crude, bucate din carne sau din pește.
Ministrul Andrei Spînu: „Salariile feroviarilor pentru luna decembrie au fost PLĂTITE datorită unui credit de la Loteria Națională a Moldovei”
Stadionul din Nisporeni, renovat din bani publici, ar putea fi certificat internațional pentru a găzdui selecționate naționale de diferite categorii de vârstă
Președinta Maia Sandu solicită accelerarea procesului de integrare europeană a R. Moldova: „Efortul trebuie să fie unul al întregii societăți: al sectorului privat, al mediului academic, al reprezentanților societății civile, al celor din diaspora”