Rețeta Tamarei Șchiopu // Supă din rădăcină de țelină cu alune de pădure
Această rețetă include trei substanțe potențial alergene – rădăcină de țelină, alune, frișcă.
Din momentul în care consumatorul cunoaște ingredientele, este liber să decidă - să le consume sau nu.
Ingrediente pentru șase persoane:
Mod de preparare
1.Se încălzeşte cuptorul până la 190 de grade.
2.Alunele se aranjează pe o tavă de copt şi se înfierbântă în cuptor timp de 5-10 minute, până se rumenesc uşor, apoi se freacă viguros cu un prosop de bucătărie ca să se înlăture cojița cafenie. Se va urmări ca alunele să nu se ardă.
3.Într-o cratiţă adâncă se încinge uleiul, apoi se adaugă cubuleţele de ţelină, ceapa, orezul şi alunele.
4.Totul se amestecă bine, se pune capacul şi se lasă să se aburească la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând o dată sau de două ori.
5.Se toarnă jumătate din bulionul vegetal, se adaugă sare şi piper şi se lasă totul să fiarbă la foc mediu, ca ţelina şi orezul să se înmoaie de-a binelea.
6.Supa se lasă să se răcească un timp (altfel, blenderul de plastic ar putea crăpa), apoi se amestecă în blender cu restul bulionului, ca să se obţină consistenţa unei creme.
7.Dacă supa e prea groasă, se mai adaugă apă fiartă sau bulion.
8.Se adaugă frișcă, după dorință.
9.Se mai condimentează după gust şi se serveşte cu pâine din făină integrală sau crutoane.
VIDEO // Cine a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate. PAS ar fi acumulat 55,1%, iar BeCS - 24%. În viitorul Parlament va fi și Partidul „ȘOR”. Prezentarea rezultatelor prealabile a sondajului AFTER POLL 2021
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski