Rețeta Tamarei Șchiopu // Supă cu ghimbir și tofu
Această rețetă este inspirată din gastronomia orientală, unde ghimbirul, vlăstarii verzi și sosul de soia mereu au fost ingrediente de bază în bucatele tradiționale. Din fericire, toate sunt accesibile în supermarketurile noastre. Căutați și tăieței din făină de orez sau de hrișcă, dacă doriți.
Pentru un efect maxim asupra răcelii, pregătiți supa rapid, fără fierbere îndelungată.
Ingrediente
Metoda de preparare
Într-o cratiță adâncă căliți ceapa verde, usturoiul și ghimbirul timp de jumătate de minut. Stropiți cu sos de soia, după care adăugați bulionul și lăsați să dea în clocot. Adăugați varza (Kale), vlăstarele, tăiețeii și ciupercile și fierbeți supa la foc mic timp de trei-patru minute. Adăugați cubulețele de tofu și pătrunjelul.
Imediat cum dă în clocot, luați supa de pe foc. Adăugați piper negru, sos de soia și suc de lămâie, după gust și serviți supa imediat.
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională