Rețeta Tamarei Șchiopu // Strudel cu bostan


Ingrediente pentru patru-cinci persoane
600 g de dovleac curăţat şi tăiat cubuleţe
Mod de preparare
1.Cuptorul se încălzeşte până la 180 de grade Celsius.
2.Dovleacul se amestecă cu măr şi se prepară în unt timp de 15 minute, la foc mediu, amestecând frecvent.
3.Se lasă să se răcească un pic, după care se adaugă două linguri de zahăr, coaja şi sucul de lămâie.
4.Amestecul se pisează uşor cu o furculiţă, se adaugă stafidele, seminţele de pin, restul zahărului şi praful de scorţişoară.
5.Umplutura obţinută se dă la rece.
6.Aluatul se întinde şi se distribuie uniform umplutura pe foaia de aluat.
7.Se face un rulou din aluat, care se pune într-o tavă de copt şi se unge cu gălbenuş de ou.
8.Ştrudelul se coace timp de 40-45 de minute.
Se serveşte rece, presărat cu zahăr pudră.













































































