17:56:17 01.04.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Strudel cu bostan

Social 20.12.2014 16:20 Vizualizări2915
Rețeta Tamarei Șchiopu // Strudel cu bostan

Ingrediente pentru patru-cinci persoane

600 g de dovleac curăţat şi tăiat cubuleţe

  • 50 g de stafide
  • 200 g de zahăr
  • 30 g de seminţe de pin
  • 75 g de unt
  • un măr curăţat şi tăiat cubuleţe
  • o linguriţă praf de scorţişoară
  • coaja unei jumătăţi de lămâie, rasă mărunt
  • două linguri de suc de lămâie
  • un gălbenuş de ou
  • 500 g de aluat foietaj
  • zahăr pudră pentru ornare
  • Mod de preparare

      1.Cuptorul se încălzeşte până la 180 de grade Celsius.

      2.Dovleacul se amestecă cu măr şi se prepară în unt timp de 15 minute, la foc mediu, amestecând frecvent.

      3.Se lasă să se răcească un pic, după care se adaugă două linguri de zahăr, coaja şi sucul de lămâie.

      4.Amestecul se pisează uşor cu o furculiţă, se adaugă stafidele, seminţele de pin, restul zahărului şi praful de scorţişoară.

      5.Umplutura obţinută se dă la rece.

      6.Aluatul se întinde şi se distribuie uniform umplutura pe foaia de aluat.

      7.Se face un rulou din aluat, care se pune într-o tavă de copt şi se unge cu gălbenuş de ou.

      8.Ştrudelul se coace timp de 40-45 de minute.

    Se serveşte rece, presărat cu zahăr pudră.

    Autor:
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Sondaj
    Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte