Rețeta Tamarei Șchiopu // Somon en croute
„En croute” este o noţiune din limba franceză şi înseamnă „sub crustă”. Este o mâncare servită în ziua de Crăciun în familiile de pescatarieni (vegetarieni care acceptă peştele).
Ingrediente
Metoda de preparare
1.Cuptorul se încălzeşte până la 200 de grade Celsius.
2.Mascarpone şi verdeţurile se amestecă bine într-un robot de bucătărie, până la obţinerea unei mase uniforme. Se condimentează după gust cu piper negru şi sare.
3.Aluatul se întinde ca să putem înveli somonul complet şi se așterne pe o tavă de copt, unsă cu ulei.
4.Somonul se aranjează în mijloc, peste care se pune jumătate din crema pregătită.
5.Aluatul se aranjează din ambele părţi şi se uneşte, astfel ca să se formeze un plic frumos. Aluatul va fi întins uniform, ca să nu fie straturi mai groase.
6.Excesul de aluat se înlătură; din el pot fi pregătite nişte cosiţe pentru ornare.
7.În aluat se fac trei tăieturi subţiri, care vor permite aburilor să iasă.
8.Ornamentele din aluat se aranjează frumos pe plic, apoi se unge cu oul bătut.
9.Se coace timp de 30 de minute sau până când aluatul e crocant şi auriu. Ca să verificaţi dacă somonul e gata, folosiţi un cuţit subţire şi ascuţit în peşte, aşteptaţi trei secunde, apoi puneţi-l pe piele, în regiunea ceasului de mână. Dacă e fierbinte, înseamnă că somonul e gata.
10.Coptura fierbinte se serveşte cu restul cremei Mascarpone.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”