Rețeta Tamarei Șchiopu // Prăjituri umplute cu fructe uscate „mince pies”
Aceste prăjituri sunt cele mai populare în Marea Britanie și se consumă toată luna decembrie, până la Crăciun. Denumirea lor denotă faptul că în trecut umplutura conținea carne tocată și fructe uscate. Rețetele moderne exclud carnea, dar unele mai folosesc untură în loc de unt sau margarină.
Pentru prăjituri avem nevoie de aluat fărâmicios „pesochnoe”, pregătit din unt, făină și un pic de apă.
Ingrediente
Metoda de preparare
1.Se amestecă făina cu untul până la consistența fărâmiturilor de pâine, după care se adaugă sarea, două-trei linguri de apă și se frământă bine, ca aluatul să formeze un bol și să se ia ușor de pe degete.
2.Aluatul pregătit se învelește în peliculă și se ține în frigider.
3.Pentru umplutură putem folosi magiun de prune, amestecat cu miez de nucă, coajă de lămâie rasă și praf de scorțișoară. Toate se amestecă bine cu unt și se adaugă un pic de coniac sau whisky pentru aromă.
4.Aluatul răcit se întinde într-un blat de 5 mm grosime, după care se decupează rondele cu forme speciale de 8 și 5 cm.
5.Rondelele mai mari se aranjează în tava de copt brioșe, cu 9-12 cuiburi, iar fiecare cuib se umple cu amestecul de magiun, se acoperă cu rondele mai mici și se dă la cuptor pentru 15 minute.
6.Prăjiturile se presară cu zahăr pudră și se servesc fierbinți.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”