Rețeta Tamarei Șchiopu // Prăjituri din curmale şi nuci cu sirop de mesteacăn
Ingrediente pentru 24 de bucăți
Metoda de preparare
1.Curmalele se mărunţesc într-un bol mediu, peste care se toarnă 150 ml de apă clocotindă. Se lasă să se răcească şi să se înmoaie.
2.Între timp, cuptorul se încălzeşte până la 180 de grade Celsius.
3.Tava se tapetează cu pergament.
4.Untul se bate cu zahăr cu mixerul electric sau cu o lingură de lemn, până devine pufos şi palid. Se adaugă două linguri de sirop, apoi câte un pic făina şi ouăle pe rând, bătând bine fiecare adaos, până ce se combină perfect.
5.Se adaugă praful de copt, condimentele, 2-3 părți din miezul de nucă şi curmalele împreună cu lichidul lor.
6.Totul se amestecă bine, apoi se toarnă în tavă şi se coace timp de 45-50 de minute.
7.Turta se scoate din tavă şi se aranjează pe o reţea pentru răcit.
8.Zahărul pudră se amestecă cu restul siropului şi cu un pic de apă fierbinte, dacă e necesar.
9.Când turta s-a răcit complet, se stropeşte bine cu siropul de zahăr, iar deasupra se presară miezul de nucă rămas.
10.Se înlătură pergamentul şi se taie în 24 de felii pătrate.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”