Rețeta Tamarei Șchiopu // Pliculețe cu dovlecei și bob năut
O rețetă perfectă pentru un picnic de vară. Pasta Tahini poate fi înlocuită cu unt de nuci.
Ingrediente
Metoda de preparare
Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C. O tavă pentru copt se unge cu un pic de ulei.
Într-o tigaie se încinge uleiul, apoi se adaugă legumele și se gătesc timp de 5-6 minute, până se evaporă sucurile eliminate din roșii și dovlecei.
Se adaugă bobul năut, se condimentează și se ia de pe foc.
Se adaugă pasta Tahini și se amestecă bine.
Aluatul se întinde în două turte pătrate de 30 x 30 cm. Fiecare turtă se taie în patru triunghiuri egale, pe diagonală.
Marginile se ung cu ou bătut, apoi se pune câte o lingură de umplutură.
Triunghiurile se pliază și se lipesc bine marginile. Vom obține opt plicuri sigilate.
Se ung pe deasupra cu ou bătut și se pun la copt pentru 30 de minute.
Se servesc calde sau reci, cu o salată proaspătă.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”