17:01:26 01.04.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Pliculețe cu dovlecei și bob năut

Social 25.07.2015 16:25 Vizualizări2600
Rețeta Tamarei Șchiopu // Pliculețe cu dovlecei și bob năut

O rețetă perfectă pentru un picnic de vară. Pasta Tahini poate fi înlocuită cu unt de nuci.

Ingrediente

  • o lingură de ulei
  • o ceapă curățată și tocată
  • doi căței de usturoi pisați
  • un ardei gras tocat
  • doi dovlecei tăiați cubulețe
  • două roșii tocate
  • 400 de grame de bob năut fiert
  • două linguri de pastă Tahini
  • 500 de grame de aluat pentru plăcinte
  • un ou bătut
  • Metoda de preparare

    Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C. O tavă pentru copt se unge cu un pic de ulei.

    Într-o tigaie se încinge uleiul, apoi se adaugă legumele și se gătesc timp de 5-6 minute, până se evaporă sucurile eliminate din roșii și dovlecei.

    Se adaugă bobul năut, se condimentează și se ia de pe foc.

    Se adaugă pasta Tahini și se amestecă bine.

    Aluatul se întinde în două turte pătrate de 30 x 30 cm. Fiecare turtă se taie în patru triunghiuri egale, pe diagonală.

    Marginile se ung cu ou bătut, apoi se pune câte o lingură de umplutură.

    Triunghiurile se pliază și se lipesc bine marginile. Vom obține opt plicuri sigilate.

    Se ung pe deasupra cu ou bătut și se pun la copt pentru 30 de minute.

    Se servesc calde sau reci, cu o salată proaspătă.

    Autor:
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Sondaj
    Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte