Reţeta Tamarei Șchiopu // Pilaf cu legume coapte la cuptor


Este o reţetă simplă şi interesantă, perfectă pentru o cură de adăugare a masei corporale. Legumele propuse pot fi diversificate sau înlocuite cu morcov, nap, conopidă, vinete congelate etc. Toată lumea de la masă o va savura!
Ingrediente pentru două-trei persoane
Mod de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C.
2.Se toarnă uleiul într-o tavă de copt, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se prăjesc puţin, în cuptor, până se înmoaie ceapa.
3.Se adaugă celelalte legume şi se coc 4-5 minute până se înmoaie. După care se adaugă orezul şi se amestecă bine cu toate legumele.
4.Bulionul fierbinte se toarnă peste amestec.
5.Tava se acoperă cu o folie de aluminiu şi se introduce în cuptor pentru 30-35 de minute, până e gata orezul şi se absoarbe complet bulionul.
Presărat cu pătrunjel verde, pilaful este servit ca garnitură sau ca mâncare de bază, cu salate, file de pui etc.













































































