Reţeta Tamarei Șchiopu // Pilaf cu legume coapte la cuptor
Este o reţetă simplă şi interesantă, perfectă pentru o cură de adăugare a masei corporale. Legumele propuse pot fi diversificate sau înlocuite cu morcov, nap, conopidă, vinete congelate etc. Toată lumea de la masă o va savura!
Ingrediente pentru două-trei persoane
Mod de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C.
2.Se toarnă uleiul într-o tavă de copt, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se prăjesc puţin, în cuptor, până se înmoaie ceapa.
3.Se adaugă celelalte legume şi se coc 4-5 minute până se înmoaie. După care se adaugă orezul şi se amestecă bine cu toate legumele.
4.Bulionul fierbinte se toarnă peste amestec.
5.Tava se acoperă cu o folie de aluminiu şi se introduce în cuptor pentru 30-35 de minute, până e gata orezul şi se absoarbe complet bulionul.
Presărat cu pătrunjel verde, pilaful este servit ca garnitură sau ca mâncare de bază, cu salate, file de pui etc.
O nouă dezinformare, combătută de autorități: Pământurile din R. Moldova NU vor putea fi vândute străinilor! „În UE există numeroase state care și acum au restricții la vânzarea pământului către străini. La fel vom proceda și noi”
Irinel Ionel Scrioșteanu: „Ținta noastră comună este ca, până în 2030, fiecare din cele 11 raioane care au granița la Prut să aibă cel puțin un pod rutier”
Premierul Dorin Recean, discuții cu secretarul general al ONU, António Guterres, la New York: ,,Suntem mai puternici când suntem uniți"