Reţeta Tamarei Șchiopu // Pilaf cu legume coapte la cuptor
Este o reţetă simplă şi interesantă, perfectă pentru o cură de adăugare a masei corporale. Legumele propuse pot fi diversificate sau înlocuite cu morcov, nap, conopidă, vinete congelate etc. Toată lumea de la masă o va savura!
Ingrediente pentru două-trei persoane
Mod de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C.
2.Se toarnă uleiul într-o tavă de copt, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se prăjesc puţin, în cuptor, până se înmoaie ceapa.
3.Se adaugă celelalte legume şi se coc 4-5 minute până se înmoaie. După care se adaugă orezul şi se amestecă bine cu toate legumele.
4.Bulionul fierbinte se toarnă peste amestec.
5.Tava se acoperă cu o folie de aluminiu şi se introduce în cuptor pentru 30-35 de minute, până e gata orezul şi se absoarbe complet bulionul.
Presărat cu pătrunjel verde, pilaful este servit ca garnitură sau ca mâncare de bază, cu salate, file de pui etc.
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md