18:13:57 01.04.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Garnitură din morcov și sfeclă furajeră, cu pesto din nuci

Social 15.11.2014 16:30 Vizualizări1976
Rețeta Tamarei Șchiopu // Garnitură din morcov și sfeclă furajeră, cu pesto din nuci

Ingrediente

  • o căciulie de usturoi
  • 100 ml de ulei
  • 500 g de morcov curățat și tăiat bucăți
  • 600 g de sfeclă furajeră curățată și tăiată cuburi de 3 cm
  • 100 g de pătrunjel
  • 50 g de miez de nuci
  • ½ lămâie stoarsă
  • Metoda de preparare

      1.Usturoiul întreg se învelește în folie de aluminiu și se coace în rola fierbinte de 200 grade C timp de 35 de minute, până când se înmoaie bine și se rumenește.

      2.Morcovul și sfecla se fierb în puțină apă cu sare, până devin moi și se transformă ușor într-un pireu, împreună cu usturoiul copt și un pic de ulei sau unt.

      3.Pătrunjelul, miezul de nuci, uleiul și sucul de lămâie se pun într-un blender de bucătărie și se amestecă să formeze un sos pesto uniform.

      4.Pireul de morcov cu sfeclă se condimentează după gust cu sare și piper și se aranjează ca o moviliță într-un bol.

      5.Se toarnă deasupra sosul pesto.

      6.Se servește cu bețișoare crude de daicon, de țelină sau cu bastonașe de pâine sau pesmeți.

    Autor:
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Sondaj
    Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte