00:57:13 19.04.2025
Stiri

Rețetă de la Tamara Șchiopu // Tartă cu roșii coapte și cașcaval

Social 23.08.2014 15:54 Vizualizări1626
Rețetă de la Tamara Șchiopu // Tartă cu roșii coapte și cașcaval

Folosiți roșii cherry sau din cele mărunte, ca să le tăiați doar în două jumătăți.

Ingrediente

  • 300 de grame de făină cu afânător sau cu un pic de bicarbonat de sodiu (sodă de mâncare)
  • 75 de grame de unt rece și tăiat cubulețe
  • 150 ml de lapte
  • un ou
  • 250 de grame de cremă de brânză de vaci
  • o linguriță de muștar
  • 150 de grame de cașcaval ras
  • 25 de grame de cozi de ceapă verde
  • 200 de grame de tomate mărunte tăiate în jumătate
  • ulei
  • Metoda de preparare

      1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C.

      2.Făina se amestecă cu untul rece până se formează fărâmituri.

      3.Se adaugă laptele și se frământă să se formeze un aluat moale.

      4.Se face o turtă care se plasează într-o tavă zimțată pentru tarte.

      5.Oul se zbate cu brânza de vaci, muștarul și 1/3 din cașcavalul ras. Amestecul se aranjează pe turta din tavă.

      6.Se pun tomatele cu fața tăiată în sus, apoi se presară restul cașcavalului.

      7.Condimentăm cu puțin piper negru și stropim cu un pic de ulei.

      8.Tava se pune în cuptor și se coace timp de 40 de minute, până se prinde și se rumenește frumos. Se presară ceapa verde pe deasupra și se servește cu o salată verde.

    Autor:
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Sondaj
    Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte