Rețetă de la Tamara Șchiopu // Tartă cu roșii coapte și cașcaval
Folosiți roșii cherry sau din cele mărunte, ca să le tăiați doar în două jumătăți.
Ingrediente
Metoda de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C.
2.Făina se amestecă cu untul rece până se formează fărâmituri.
3.Se adaugă laptele și se frământă să se formeze un aluat moale.
4.Se face o turtă care se plasează într-o tavă zimțată pentru tarte.
5.Oul se zbate cu brânza de vaci, muștarul și 1/3 din cașcavalul ras. Amestecul se aranjează pe turta din tavă.
6.Se pun tomatele cu fața tăiată în sus, apoi se presară restul cașcavalului.
7.Condimentăm cu puțin piper negru și stropim cu un pic de ulei.
8.Tava se pune în cuptor și se coace timp de 40 de minute, până se prinde și se rumenește frumos. Se presară ceapa verde pe deasupra și se servește cu o salată verde.
Restricțiile privind accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău, ANULATE din 23 noiiembrie
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"