Reţeta Tamarei Șchiopu // Garnitură de bulgur cu bob năut
Vă propun azi o rețetă de post din două ingrediente străvechi: grâul bulgur și bobul năut. Grâul bulgur poate fi înlocuit cu boabe de mei.
Bulgurul este un produs din boabe de grâu opărite şi măcinate grosier, a cărui denumire provine din limba turcă. Se vede că în bucătăria noastră bulgurul a pătrunsîncă în timpul Imperiului Otoman.
Ingrediente pentru 8-10 persoane:
Mod de preparare
1.Bulgurul se spală bine în apă rece, după care se scurge şi se pune într-o cratiţă spaţioasă, adăugându-se apa sau bulionul rece.
2.Cratiţa se pune la foc şi, când începe să clocotească, se dă focul foarte încet, se acoperă cu un capac şi se fierbe exact 15 minute, după care se dă la o parte până se răceşte complet bulgurul.
3.Între timp, se toacă mărunt ceapa verde şi pătrunjelul, iar ardeii conservaţi se taie în felii de 1 cm lăţime.
4.Când bulgurul s-a răcit, se amestecă uşor cu o lingură de lemn, astfel încât să devină o masă uscată, pufoasă şi uşoară.
5.Se adaugă celelalte ingrediente, împreună cu năutul şi porumbul zaharat.
6.Înainte de a servi garnitura, se adaugă uleiul, sucul de lămâie (opţional), sare şi piper, după gust.
7.Salata se serveşte într-un platou mare şi adânc, iar restul neconsumat poate fi păstrat în frigider până a doua zi, când salata va fi tot atât de gustoasă.
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională