13:13:06 11.05.2024
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Colțunași cu dovleac și frunze de salvie

Social 20.09.2014 16:30 Vizualizări2564 Autor: Ziarul National
Rețeta Tamarei Șchiopu // Colțunași cu dovleac și frunze de salvie sursa: google.ro


Se face un aluat obișnuit pentru colțunași, cu ouă și făină albă. Se taie în formele dorite: medalioane sau pătrate.

Pentru umplutură (4 persoane)

  • 400 g dovleac preferat, fără coajă și fără semințe, tăiat în cubulețe de 3-4 cm
  • 20 g cașcaval Parmezan dat prin răzătoare măruntă
  • ulei preferat
  • frunze de salvie mărunțite, proaspete sau uscate (opțional)
  • sare și piper
  • ou bătut
  • semințe prăjite (miez de floarea-soarelui, de dovleac, in, pin etc.)
  • Mod de preparare

      1.Se încălzește cuptorul până la 200 de grade C.

      2.Se presară dovleacul cu salvia mărunțită, sare, piper, se stropește cu două linguri de ulei și se coace la cuptor timp de 30 de minute sau până dovleacul e moale și copt.

      3.Între timp, se face aluatul pentru colțunași.

      4.Se strivește dovleacul copt într-o cratiță adâncă și se face un piure. Se adaugă cașcavalul ras, puțin ulei și se condimentează după gust.

      5.Se pune câte o linguriță de umplutură de dovleac în fiecare colțunaș, se acoperă cu o altă felie de aluat și se lipesc marginile, folosind o periuță înmuiată în ou bătut.

      6.Se dă drumul colțunașilor într-o cratiță cu apă clocotindă, puțin sărată, și se fierb timp de cinci-șase minute până sunt gata.

    Se servesc cu sos Pesto (sau cu unt), cu semințe prăjite.

    Pot fi serviți și împreună cu alte bucate, bunăoară, cu fripturi din carne de vânat.

    Sfaturi utile

    Pesto este un sos tradițional în Italia, care se prepară din frunze proaspete de busuioc, usturoi și semințe de pin, amestecate cu ulei de măsline și cașcaval Parmezan.

    Poate fi preparat în condiții de casă vara, când sunt frunze de busuioc, sau poate fi procurat în supermarketuri, în secțiile de produse italiene sau de sosuri de bucătărie.



    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

    09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

    07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md