Rețeta Tamarei Șchiopu // Tort cu portocală și ciocolată


Vă propun rețeta unui tort delicios, simplu de pregătit și mai puțin obișnuit, poate.
Pentru blat
Pentru cremă
Pentru ornare
Metoda de preparare
1. Încălziți cuptorul până la 180 de grade C. Ungeți și tapetați cu pergament de bucătărie două tăvi de tort de 20 cm.
2. Amestecați bine zahărul tos, untul, ouăle, făina, praful de copt, sucul de portocală și jumătate din coaja rasă.
3. Împărțiți aluatul în jumătate, în cele două tăvi de copt pregătite. Coaceți blaturile timp de 25 de minute, apoi răciți-le complet.
4. Între timp, pregătiți crema prin a amesteca bine brânza, untul, zahărul pudră, restul cojii de portocală și colorantul alimentar, dacă îl folosiți. Puneți la frigider să se răcească bine.
5. Cu un cuțit lat întindeți jumătate de cremă peste unul din blaturile coapte, apoi acoperiți cu al doilea blat, după care folosiți restul cremei ca să înveliți bine tortul, prin părți și deasupra.
6. Fărâmițați ciocolata și puneți-o într-un bol, încălziți atent frișca și turnați peste bucățile de ciocolată, amestecându-le până când se formează un sos uniform. Cât mai rapid, ca să nu se răcească complet, turnați sosul în mijlocul tortului și lăsați să se prelingă peste margini.
7. Păstrați tortul la frigider înainte de a fi servit.















































































