Rețeta Tamarei Șchiopu // Supă cu ghimbir și tofu
Această rețetă este inspirată din gastronomia orientală, unde ghimbirul, vlăstarii verzi și sosul de soia mereu au fost ingrediente de bază în bucatele tradiționale. Din fericire, toate sunt accesibile în supermarketurile noastre. Căutați și tăieței din făină de orez sau de hrișcă, dacă doriți.
Pentru un efect maxim asupra răcelii, pregătiți supa rapid, fără fierbere îndelungată.
Ingrediente
Metoda de preparare
Într-o cratiță adâncă căliți ceapa verde, usturoiul și ghimbirul timp de jumătate de minut. Stropiți cu sos de soia, după care adăugați bulionul și lăsați să dea în clocot. Adăugați varza (Kale), vlăstarele, tăiețeii și ciupercile și fierbeți supa la foc mic timp de trei-patru minute. Adăugați cubulețele de tofu și pătrunjelul.
Imediat cum dă în clocot, luați supa de pe foc. Adăugați piper negru, sos de soia și suc de lămâie, după gust și serviți supa imediat.
Guvernul demontează falsurile rusești enunțate la întrevederea lui Krasnoselski cu ambasadorul Rusiei în R. Moldova: „Chișinăul nu a blocat niciodată livrările de gaze naturale pe malul stâng al Nistrului”
România a livrat în R. Moldova o cantitate-RECORD de gaze, aproape de capacitatea maximă a conductei Iași - Ungheni - Chișinău. Electricitatea din România a acoperit vineri 75% din consumul republicii noastre
Vicepremierul Mihai Popșoi, întrevedere la Kiev cu Volodimir Zelenski: ,,Ucraina apără valorile noastre comune și protejează R. Moldova de urgia Kremlinului”