Rețeta Tamarei Șchiopu // Spaghete cu sparanghel la gril și pesto


Ingrediente pentru 4 persoane
Metoda de preparare
Încălziți o tavă cu fundul zimțat și gătiți pe ea firele de sparanghel timp de 7-8 minute, întorcându-le pe o parte și pe alta. După posibilitate, sparanghelul poate fi gătit și la grătar.
Între timp, puneți apa la fiert pentru paste și pregătiți sosul pesto.
Prăjiți ușor într-o tigaie miezul de floarea-soarelui, cât să se rumenească.
Frunzele verzi, usturoiul, pătrunjelul, miezul de floarea-soarelui, uleiul, sucul de lămâie – toate le amestecați într-un blender de bucătărie până obțineți consistența unui sos.
Spaghetele le fierbeți în apă clocotindă timp de 6-7 minute, conform instrucțiilor de pe ambalaj.
Într-o cratiță cu fundul gros amestecați sosul pesto cu brânza fărâmițată și bucățile de asparagus, peste care turnați pastele și un pic de apă de la fiert.
Amestecați bine totul și serviți imediat, în farfurii adânci. Aceste farfurii vor păstra pastele fierbinți un timp mai îndelungat, decât cele în față.















































































