Rețeta Tamarei Șchiopu // Spaghete cu sparanghel la gril și pesto
Ingrediente pentru 4 persoane
Metoda de preparare
Încălziți o tavă cu fundul zimțat și gătiți pe ea firele de sparanghel timp de 7-8 minute, întorcându-le pe o parte și pe alta. După posibilitate, sparanghelul poate fi gătit și la grătar.
Între timp, puneți apa la fiert pentru paste și pregătiți sosul pesto.
Prăjiți ușor într-o tigaie miezul de floarea-soarelui, cât să se rumenească.
Frunzele verzi, usturoiul, pătrunjelul, miezul de floarea-soarelui, uleiul, sucul de lămâie – toate le amestecați într-un blender de bucătărie până obțineți consistența unui sos.
Spaghetele le fierbeți în apă clocotindă timp de 6-7 minute, conform instrucțiilor de pe ambalaj.
Într-o cratiță cu fundul gros amestecați sosul pesto cu brânza fărâmițată și bucățile de asparagus, peste care turnați pastele și un pic de apă de la fiert.
Amestecați bine totul și serviți imediat, în farfurii adânci. Aceste farfurii vor păstra pastele fierbinți un timp mai îndelungat, decât cele în față.
Un nou protest anunțat de Ilan Șor în fața Procuraturii Generale: „Degrabă, va fi imposibil de reparat situația”. Acțiunea urmează să aibă loc luni, 28 noiembrie
Prima reacție a Partidului „ȘOR”, după ce poliția a DEMONTAT corturile instalate pe bulevardul Ștefan cel Mare: „Noul simbol al PAS este, de astăzi, bâta și cagula”
Un nou protest de amploare în fața Președinției. Partidul „ȘOR" afirmă că la manifestația împotriva guvernării ar participa „peste 45 de mii” de oameni