Rețeta Tamarei Șchiopu // Salată de soriz cu fasole roșii
La Târgul de Post am pregătit această salată folosind sorizul („orez moldovenesc”), un produs nou, fără gluten, cultivat în R. Moldova, și lăstarii verzi autohtoni.
Ingrediente pentru 4-5 persoane
Mod de preparare
1.Într-o cratiță adâncă se înfierbântă sorizul timp de un minut, după care se adaugă atent bulionul sau apa (volumul lichidului va fi exact de două ori mai mare decât cantitatea sorizului).
2.Se dă focul încet și se lasă să se gătească timp de 20 de minute, sub un capac greu.
3.După 20 de minute, cratița se ia de pe foc, însă se lasă într-un loc cald, acoperită, ca sorizul să absoarbă tot lichidul, încă 20 de minute.
4.Sorizul pregătit se lasă să se răcească.
5.Într-un vas mare pentru servit se amestecă ceapa mărunțită, merele, vlăstarele și frunzele de salată, împreună cu fasolea și semințele de floarea-soarelui.
6.Când sorizul s-a răcorit, se adaugă în salată.
7.Înainte de a fi servită, salata se stropește cu o marinadă pregătită din ulei, oțet, muștar, miere, sare și piper.
În amintirea tatălui meu, Petru Bogatu
Victor Chiriliă // Parteneriatul Strategic între R. Moldova și România pentru integrarea europeană a republicii noastre împlinește 10 ani
Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”