Rețeta Tamarei Șchiopu // Roşii coapte, cu miere şi usturoi
Folosiţi roşii locale, de sezon, dulci şi mustoase ca să obţineţi un rezultat excelent. Roşiile mărunte cherry vor arăta mai frumos pe o felie de pâine prăjită sau într-un pilaf.
Ingrediente pentru 4 persoane
Metoda de preparare
1.Cuptorul se încălzeşte până la 190 de grade C.
2.O tavă de copt se unge uşor cu ulei, pe care se aranjează roşiile, cu faţa tăiată în sus. Roşiile se vor aranja dens, fără prea mult spaţiu între ele.
3.Usturoiul se fărâmițează mărunt, apoi se amestecă cu miere, ulei şi piper negru.
4.Sosul obţinut se toarnă uniform peste roşii, care se lasă la copt timp de 30 de minute, până când se rumenesc bine.
5.Pâinea se rumeneşte în toaster sau pe o tigaie unsă cu un pic de ulei.
6.Feliile de pâine rumenită se aranjează pe un platou sau pe un fundişor frumos de lemn, iar roşiile coapte se pun pe fiecare felie, presărându-se cu sare mășcată şi cu piper negru proaspăt măcinat.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania