Rețeta Tamarei Șchiopu // Pere marinate
Și fiindcă e toamnă și toată lumea conservă fructe și legume, vă propun azi o rețetă de pere conservate, care va transforma o zi sumbră de iarnă într-o explozie de arome și imaginații.
Ingrediente
1.Într-o cratiță adâncă se amestecă zahărul, oțetul, toate condimentele și se aduce la fiert.
2.Se adaugă perele și se gătesc 10 minute, apoi se adaugă rozmarinul pentru încă 5 minute.
3.Cu o lingură găurită perele se transferă în borcănașe sterilizate, iar lichidul se mai dă într-un clocot.
4.Se toarnă peste pere și se închid ermetic imediat, apoi se păstrează la loc întunecat și rece.
5.Perele vor fi condimentate și bune pentru consum în două săptămâni. Odată deschis, borcanul trebuie ținut la frigider, nu mai mult de o săptămână.
Perele marinate pot fi servite ca desert sau în salate verzi ori cu platouri de afumături.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”