Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert din pere în vin dulce
Folosiți vinuri dulci autohtone, tip „Buchet Moldavii” alb, sau „Muscat”. La fierbere, alcoolul din vin se va evapora, iar desertul va fi potrivit pentru toată lumea.
Ingrediente
Metoda de preparare
1.Zahărul se pune într-o cratiță adâncă, împreună cu scorțișoara, piperul și coaja de portocală. Se adaugă vinul și se pune totul la foc mic, să înceapă a fierbe.
2.Baza perelor se taie în așa fel ca ele să stea vertical în cratiță. Se gătesc în siropul de vin timp de 20-30 de minute, la foc mic.
3.Cu un bețișor de cocktail se verifică dacă perele sunt moi, apoi se scot cu o lingură găurită.
4.Dacă siropul e prea subțire, se mai ține la foc mediu 10-15 minute, să fie de consistența mierii subțiri.
5.Fiecare pară se aranjează în boluri adânci și se toarnă două linguri de sirop peste ele.
Se servesc fierbinți. La dorință se servește și înghețată sau iaurt natural.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”