Rețeta Tamarei Șchiopu // Cremă din topinambur
Topinamburul - această rădăcină umilă, însă extrem de aromată, se potrivește perfect într-o supă clasică, mai ales dacă e servită cu pâine de casă.
Ingrediente pentru 6 persoane
• 50 ml de ulei
• 1 kg de tuberculi de topinambur curățați și tăiați cubulețe
• 400 de grame de praz spălat și tăiat mărunt
• 100 de grame de cartofi curățați și tăiați cubulețe
• o ceapă medie curățată și tăiată mărunt
• doi căței de usturoi
• 1,6 litri de bulion vegetal sau apă fiartă
• sare și piper negru, după gust
• ulei de nuci, pentru finisare (opțional)
Metoda de preparare
1.Uleiul se încălzește într-o cratiță mare și adâncă, după care se adaugă și se înăbușă toate legumele, timp de 15-20 de minute, la foc mediu.
2.Se toarnă bulionul și se fierbe timp de 20-30 de minute, până când legumele se fărâmițează ușor cu o lingură de lemn.
3.Supa se lasă să se răcească, apoi se pune într-un blender și se amestecă până ajunge la consistența unei creme.
4.Dacă supa e prea groasă, se mai adaugă apă fiartă sau bulion până la consistența dorită.
5.Supa se încălzește din nou și se servește în farfurii calde, cu câte o linguriță de ulei de nuci picurat deasupra.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”