02:03:29 23.01.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură cu lămâie

Social 20.06.2015 16:30 Vizualizări2046 Autor: Ziarul National
Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură cu lămâie

Este o rețetă vegană/de post și, deoarece suntem în Postul Sînpetrului, e una potrivită pentru ceaiuri cu prietenii.

Ingrediente

  • 275 de grame de făină
  • 200 de grame de zahăr
  • o linguriță de praf de copt
  • coaja rasă și sucul stors al unei lămâi
  • 100 ml de ulei de floarea-soarelui
  • 100 ml de apă rece
  • 150 de grame de zahăr pudră

  • Metoda de preparare

    Se amestecă făina, praful de copt, zahărul și coaja de lămâie într-un bol, apoi se adaugă sucul de lămâie, uleiul și apa.

    Aluatul se toarnă într-o tavă de copt și se coace 30 de minute la 200 de grade C, cuptorul fiind încălzit din timp.

    Se lasă să se răcească complet, apoi se face o glazură din zahăr pudră cu suc de lămâie cu care se unge coptura la suprafață.

    Se taie în cuburi și se păstrează în container astupat, la frigider, timp de două-trei zile.

    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Sondaj
    Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md