21:02:00 20.01.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură cu dovleac, brânză de oi și praz

Social 24.10.2015 16:33 Vizualizări1701 Autor: Ziarul National
Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură cu dovleac, brânză de oi și praz

Nu există „rețete Eco”. Există bucate preparate din ingrediente Eco, în măsura posibilităților.

Rețeta de azi este una simplă care vă permite să folosiți măcar un ingredient-două din oferta pieței Eco din R. Moldova. Brânză de oi de la Ștefan Babencu din Trebujeni, Orhei, și praz de la Nicolae Cojocaru, Budești, Chișinău (detalii pe www.ecoporatl.md). Și pentru că suntem în plină toamnă, nici bostanul nu ar fi dificil de găsit pe la negustorii mărunți, care la sigur îl cresc prin grădini, fără aplicare de chimicale.

Ingrediente

  • un pachet de aluat foietaj din opt foi
  • o jumătate de dovleac curăţat şi tăiat cubuleţe de 1,5 cm (300 g)
  • cinci fire de praz curăţate şi tăiate rondele
  • 150 g brânză de oi sărată, tăiată cubulețe
  • două ouă bătute
  • trei linguri de ulei preferat
  • piper negru măcinat (după gust)
  • Mod de preparare

      1.Prazul şi dovleacul se prăjesc uşor în ulei până când prazul este moale, dar nu şi rumenit. Se lasă amestecul să se răcorească.

      2.Între timp, se încălzeşte cuptorul până la 200 de grade C.

      3.În amestecul răcorit se adaugă brânza de oi, piperul negru şi ouăle bătute. Un pic de ou bătut se lasă pentru a unge plăcintele pe deasupra.

      4.Din pachetul de aluat se iau câte două foi, se întind pe masa de lucru şi se înşiră pe circa o pătrime din suprafaţa lor două linguri de umplutură de legume cu caşcaval.

      5.Foile de aluat se rulează strâns şi se pun în tava de copt, sigilându-se bine la ambele capete.

      6.Se procedează la fel cu toate foile de aluat, obţinându-se patru plăcinte, care se ung cu oul bătut rămas şi se dau la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se rumenesc bine.

      7.Când se scot din cuptor, se ung uşor cu un pic de unt şi se învelesc cu un ştergar curat, ca să se înmoaie.

    Se servesc cu smântână, salate sau cu alte bucate preferate.

    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Sondaj
    Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md