Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură cu dovleac, brânză de oi și praz
Nu există „rețete Eco”. Există bucate preparate din ingrediente Eco, în măsura posibilităților.
Rețeta de azi este una simplă care vă permite să folosiți măcar un ingredient-două din oferta pieței Eco din R. Moldova. Brânză de oi de la Ștefan Babencu din Trebujeni, Orhei, și praz de la Nicolae Cojocaru, Budești, Chișinău (detalii pe www.ecoporatl.md). Și pentru că suntem în plină toamnă, nici bostanul nu ar fi dificil de găsit pe la negustorii mărunți, care la sigur îl cresc prin grădini, fără aplicare de chimicale.
Ingrediente
Mod de preparare
1.Prazul şi dovleacul se prăjesc uşor în ulei până când prazul este moale, dar nu şi rumenit. Se lasă amestecul să se răcorească.
2.Între timp, se încălzeşte cuptorul până la 200 de grade C.
3.În amestecul răcorit se adaugă brânza de oi, piperul negru şi ouăle bătute. Un pic de ou bătut se lasă pentru a unge plăcintele pe deasupra.
4.Din pachetul de aluat se iau câte două foi, se întind pe masa de lucru şi se înşiră pe circa o pătrime din suprafaţa lor două linguri de umplutură de legume cu caşcaval.
5.Foile de aluat se rulează strâns şi se pun în tava de copt, sigilându-se bine la ambele capete.
6.Se procedează la fel cu toate foile de aluat, obţinându-se patru plăcinte, care se ung cu oul bătut rămas şi se dau la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se rumenesc bine.
7.Când se scot din cuptor, se ung uşor cu un pic de unt şi se învelesc cu un ştergar curat, ca să se înmoaie.
Se servesc cu smântână, salate sau cu alte bucate preferate.
VIDEO // Cine a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate. PAS ar fi acumulat 55,1%, iar BeCS - 24%. În viitorul Parlament va fi și Partidul „ȘOR”. Prezentarea rezultatelor prealabile a sondajului AFTER POLL 2021
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski