Rețeta Tamarei Șchiopu // Chifle din SPELTĂ
Ingrediente pentru 18 chifle
Ziua 1
Drojdia se dizolvă în apă rece, apoi se adaugă mierea și se amestecă bine.
Făina se amestecă cu sare și apă, după care se adaugă drojdia dizolvată. Se frământă ușor și se pune în frigider peste noapte.
Ziua a 2-a
Dimineață, aluatul se scoate din frigider, se pune pe o suprafață presărată cu făină și se lasă să se odihnească timp de 10 minute.
Se formează 18 chifle și se pun pe o tavă de copt, tapetată cu pergament pentru copt. Se acoperă cu un șervețel.
Se lasă să crească 15 minute, apoi se coc la temperatura de 225 de grade, timp de 5 minute.
Temperatura se reduce până la 200 de grade și se coc încă 15 minute.
Se lasă să se răcească pe o rețea, înainte de a fi servite.
Povestea TRAGICĂ a celor mai cunoscuți cvintupleți din lume: Cele cinci fetițe, separate de familie și expuse ca la grădina zoologică
Moartea misterioasă a geniului Eminescu sau cine a vrut să îl facă nebun?
FOTO // Drumul LUNG al unui test pentru COVID-19, rezultatele căruia sunt gata în cel puțin opt ore: Cum decurge o zi de muncă a angajaților de la laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică