Rețeta Tamarei Șchiopu // Cartofi umpluți
O rețetă simplă pe care am prins-o de la fermierii englezi. Un fel de cartofi copți, dar mai sofisticați, pentru ocazii mai speciale. Și apropo, mâncarea preferată a soțului meu, tot fermier.
1.Cartofii de mărime medie se coc la temperatura de 400 de grade C timp de o oră, apoi temperatura se reduce la 350 de grade C.
2.Fiecare cartof copt se taie de-a lungul în două și cu o lingură se coate miezul, se pune într-un bol adânc.
3.Miezul copt se amestecă cu unt, sare, piper negru. Se pot adăuga și alte ingrediente – mazăre verde, ceapă prăjită, un pic de usturoi.
4.Cu umplutura obținută se umplu toți cartofii și se aranjează pe o tablă de copt, cu umplutura în sus. După dorință se presară cu cașcaval ras, apoi se pun în cuptor să se înfierbânte bine, timp de 20-25 de minute.
5.Se servesc cu salate sau cu murături.
Guvernul de la Chișinău, răspuns pentru liderul separatist Krasnoselski: „Moldovagaz” va achiziționa gazul natural și-l va livra în regiunea transnistreană. Tiraspolul insistă ca plata, achiziția și transportarea să fie efectuate de companii terțe
Centralele electrice regenerabile instalate în R. Moldova au atins la finele lunii decembrie 2024 capacitatea-RECORD de 580 MW. Aceste capacități asigură 16,72% din consumul anual al republicii noastre
Locuitorii capitalei care au pavat o bucată de teren destinat spațiilor verzi pentru a-și putea parca mașinile au investit degeaba: Parcarea neautorizată a fost demontată