Rețeta Tamarei Șchiopu // Compot din fructe uscate


Astăzi vă propun o rețetă de un desert de post, care vă va oferi atât vitamine, cât și carbohidrați, și fibre vegetale.
Dacă nu ţineţi post, serviţi acest compot aromat cu smântână sau cu frişcă proaspătă.
Ingrediente pentru 5 persoane
Mod de preparare
1.Puneți toate ingredientele într-o cratiţă şi lăsați-le să se umfle timp de o oră.
2.Cratiţa cu fructe o puneți la foc, o aduceți la fierbere și o lăsați să fiarbă încet-încet timp de 15 minute.
3.Lăsați desertul să se răcească, apoi puneți-l la frigider până la răcire completă.
4.Înainte de a fi servit, scoateți bastonaşul de scorţişoară şi cuişoarele, iar fructele aranjați-le în boluri pentru desert sau în pahare cu picioruş.
5.Desertul va fi destul de dulce, de aceea poate fi servit cu iaurt de post, dacă aveţi.













































































