Rețeta Tamarei Șchiopu // Dumicate simple cu ciocolată


Dumicat este o îmbucătură sau bucățică mică de mâncare ce poate fi consumată dintr-o înghițitură.
Ingrediente
Metoda de preparare
1.Puneți fulgii de cocos, prunele uscate, miezul de nuci și mierea într-un mixer de bucătărie. Mestecați bine până când se formează o pastă groasă.
2.Întindeți pasta pe o foaie de pergament de bucătărie, folosind o paletă sau un cuțit lat. Formați un pătrat de 15 cm cu grosimea de 1,5 cm. Plasați în frigider.
3.Topiți ciocolata împreună cu untul ales într-un vas pus la aburi.
4.Întindeți ciocolata topită deasupra pastei. Presărați un pic de sare de mare (opțional) și plasați din nou în frigider pentru 2-3 ore.
5.Tăiați blatul în 25 de pătrățele și serviți sau păstrați tabletele într-un container sigilat. Consumați-le timp de cinci zile, maximum.













































































