12:10:59 29.04.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Dumicate simple cu ciocolată

Social 14.05.2016 16:45 Vizualizări2343
Rețeta Tamarei Șchiopu // Dumicate simple cu ciocolată

Dumicat este o îmbucătură sau bucățică mică de mâncare ce poate fi consumată dintr-o înghițitură.

Ingrediente

  • 90 de grame de fulgi de cocos
  • 75 de grame de miez de nuci
  • 165 de grame de prune uscate
  • o lingură de miere lichidă
  • 50 de grame de ciocolată neagră
  • două linguri de unt (de cocos)
  • sare de mare (opțional)
  • Metoda de preparare

      1.Puneți fulgii de cocos, prunele uscate, miezul de nuci și mierea într-un mixer de bucătărie. Mestecați bine până când se formează o pastă groasă.

      2.Întindeți pasta pe o foaie de pergament de bucătărie, folosind o paletă sau un cuțit lat. Formați un pătrat de 15 cm cu grosimea de 1,5 cm. Plasați în frigider.

      3.Topiți ciocolata împreună cu untul ales într-un vas pus la aburi.

      4.Întindeți ciocolata topită deasupra pastei. Presărați un pic de sare de mare (opțional) și plasați din nou în frigider pentru 2-3 ore.

      5.Tăiați blatul în 25 de pătrățele și serviți sau păstrați tabletele într-un container sigilat. Consumați-le timp de cinci zile, maximum.

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Sondaj
    Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte