06:19:51 07.05.2024
Stiri

SFATURI care te ajută să reduci RISCUL de cancer

Reportaj 16.09.2015 20:00 Vizualizări2330 Autor: Ziarul National
SFATURI care te ajută să reduci RISCUL de cancer sursa: eva.ro


Micile schimbări în alimentaţie pot să facă minuni pentru sănătatea ta pe termen lung. Descoperă care sunt recomandările celebrului Dr. Oz pentru a reduce riscul de cancer:

1. Mănâncă mai multe fructe!

Ca să-ţi potoleşti pofta de dulce apelează la fructele proaspete, recomandă specialistul. Consumând zilnic mere, pere, portocale, nectarine sau alte fructe proaspete reduci semnificativ riscul de cancer esofagian.

2. Include leguminoasele în dietă!

Mazărea, năutul, lintea şi fasolea boabe asigură proteine vegetale care înlocuiesc cu succes produsele din carne care nu trebuie consumate zilnic. O porţie de leguminoase consumate de trei ori pe săptămână protejează intestinul subţire de cancer, susţine specialistul.

3. Mănâncă ceapă roşie!

Adaugă în fiecare salată pe care o consumi şi câteva rondele de ceapă roşie. Nu este necesar să consumi cantităţi mari de ceapă pentru a-ţi proteja stomacul de cancer.

4. Începe ziua cu cereale integrale!

O porţie de cereale integrale consumate la micul dejun asigură saţietate şi o cantitate însemnată de fibre, susţine specialistul. El recomandă acest mic dejun datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce asupra sănătăţii. De asemenea, vei reduce semnificativ riscul de a face cancer la stomac.

5. Consumă peşte de două ori pe săptămână!

Peştele este o sursă bogată de grăsimi omega-3 care te protejează de cancerul colo-rectal, susţine Dr. Oz. Consumă în fiecare săptămână două porţii de peşte (macrou, hering, sardine, ton, păstrăv, somon) în loc de carne roşie care trebuie consumată mai rar.

6. Cumpără săptămânal sfeclă roşie

Consumă sfeclă roşie de două ori pe săptămână, deoarece te protejează de cancer la stomac. Potrivit specialistului, sfecla roşie asigură nutrienţi esenţiali cu multiple beneficii pentru sănătate. Consumă sfecla crudă preparând o salată cu ceapă roşie, pătrunjel proaspăt şi ulei de măsline.

7. Mănâncă verdeţuri

Salatele de verdeţuri reduc riscul de cancer ovarian cu până la 66%, avertizează Dr. Oz. Astfel că este esenţial să consumi zilnic verdeţuri proaspete precum salata verde, pătrunjel, spanac, valeriana, rucola, mărar şi alte frunze verzi. Nu ai nevoie de o cantitate exagerată de verdeţuri, explică Dr. Oz care spune că o cană cu verdeţuri proaspete sau o jumătate de cană cu verdeţuri gătite simplu asigură necesarul de nutrienţi pentru corp.

8. Mănâncă broccoli sau alte legume crucifere

Broccoli asigură vitamina C şi fibre, fiind recunoscut pentru efectul său anticancerigen. Alături de celelalte legume crucifere (varza, varza de Bruxelles, napii, conopida, varza roşie), două porţii de broccoli pe săptămână previne riscul de limfom.

9. Bea ceai verde

Ceaiul verde cald protejează stomacul de cancer, explică Dr. Oz. De asemenea, datorită substanţelor pe care le conţine ceaiul verde este recunoscut pentru efectul său anticancerigen.

10. Redu consumul de sare!

Ştim că sarea are un efect negativ asupra tensiunii arteriale, dar ştiai că ea creşte riscul de cancer la stomac? Dr. Oz recomandă să reduci consumul de sare şi să înlocuieşti snacks-urile sărate cu alternative mai sănătoase.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md