Sarmalele au fost incluse în Cartea Recordurilor
Sarmalele tradiționale românești vor fi incluse în Cartea Recordurilor. Autorităţile din Harghita şi Covasna au pregătit trei tone de sarmale într-o oală de dimensiunile unui bazin de înot. Acolo au încăput 27 de mii de sarmale care au fost oferite gratuit participanților la eveniment și copiilor şi bătrânilor din orfelinate şi azile.
Oala gigant a fost construită în aproape o lună de zile. Apoi, timp de două săptămâni, 250 de voluntari din mai multe judeţe ale ţării, coordonaţi de 14 bucătari-şefi, au pregătit cele peste 27 000 de sarmale. Mâncarea a fost fiartă mai bine de zece ore, iar pentru cântărirea ei s-a folosit o macara.
La prepararea sarmalelor s-au folosit 780 kg de carne, 156 kg de orez, 117 kg de ceapă, 20 kg de boia, 4 kg de piper şi 5 kg de usturoi, iar rezultatul a fost pe gustul juriului „Guinness Book”.
Showurile susţinătorilor lui Şor şi alarmele false cu bombă au scos oamenii de pe Aeroportul Internațional Chișinău: Precizările Poliției de Frontieră
Bulgaria interzice publicitatea jocurilor de noroc, doar Loteria Națională nu este vizată
Joia Mare: Tradiții