Rețeta Tamarei Șchiopu // Tartă cu ciuperci și ouă de prepeliță
Ingrediente
Metoda de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C.
2.Se fierb ouăle de prepeliță timp de două minute, se clătesc sub apă rece, apoi se curăță.
3.Spanacul se opărește timp de două minute sau se dezgheață, dacă e congelat, și se scurge apa din el.
4.Aluatul se întinde și se taie în două pătrate egale. Se așază pe tava de copt. Cu vârful cuțitului se întretaie marginea de 1 cm, care se unge cu ou bătut.
5.Spanacul stors se amestecă cu ciupercile, ceapa, tomatele și semințele pregătite. Se condimentează bine și se aranjează pe centrul tartelor, așa încât marginea unsă cu ou să rămână neacoperită.
6.Tartele pot fi puse la frigider și păstrate până la ora servirii.
7.Se coc timp de 20-25 de minute, până când marginea e crescută și rumenă.
8.Ouăle de prepeliță de taie în jumătate și se aranjează pe tarte.
9.Se presară cu piper negru măcinat.
10.Este servită cu o salată verde sau cu varză de Bruxelles călită.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania