Rețeta Tamarei Șchiopu // Salată de crudități
Această salată de o culoare atât de vibrantă va împodobi orice masă la o cină în familie şi va asigura un surplus de vitamine şi fibre vegetale, atât de necesare în iarnă.
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 sfeclă roşie curăţată
2 morcovi
1 ridiche de toamnă
4 topinamburi (dacă aveţi, de altfel înlocuiţi cu alte legume de mai sus)
50 g seminţe decojite de dovleac şi de floarea-soarelui
1 mănunchi de pătrunjel tăiat mărunt
Pentru marinadă:
2 linguri oţet de mere
2 linguri ulei presat la rece (de nuci, struguri, dovleac, măsline sau floarea-soarelui)
1 linguriţă muştar (opțional)
1 linguriţă miere subţire
Mod de preparare
1.Legumele se curăţă, se spală, apoi se dau prin răzătoarea măşcată, păstrându-se separat până la momentul servirii.
2.Ingredientele pentru marinadă se amestecă bine, ca să se obţină o emulsie uniformă şi aromată. Proporţia lor în marinadă poate fi modificată după gust: mai mult oţet sau miere, sau ulei.
3.Legumele se amestecă cu seminţele rumenite ușor şi cu pătrunjelul şi se aranjează pe un platousubformă de munte, peste care se toarnă marinada.
Strugure gigant, descoperit la Cărpești! Cântărește peste patru kilograme
GALERIE FOTO // „Faimosul” restaurant „Golden Nica” – focar de infecție
VIDEO // Corman despre Rogozin: „Se părea că rușii o să dea drumul la armele atomice chiar a doua zi”