19:10:50 04.05.2024
Stiri

Efecte spectaculoase ale ghimbirului. Cum să-l incluzi în alimentaţia ta

Știri 22.07.2016 10:03 Vizualizări1434 Autor: Ziarul National


Efecte spectaculoase ale ghimbirului. Cum să-l incluzi în alimentaţia ta sursa: google.ro

S-a demonstrat că ghimbirul aduce beneficii pentru sistemul digestiv, are efect antiinflamator şi întăreşte imunitatea organismului. Descoperă cum să-l incluzi în alimentaţia ta!

Ghimbirul este considerat un tratament minune pentru diverse afecţiuni. A fost studiat şi s-a demonstrat că are efecte spectaculoase asupra sănătăţii. În prezent, cercetările au scos la iveală şi anumite proprietăţi anticancerigene ale ghimbirului. Studiile sunt în derulare şi se analizează eficienţa ghimbirului în tratarea cancerului de colon şi ovarian.

Însă, există studii deja făcute care atestă cu certitudine cinci efecte spectaculoase ale ghimbirului, susţine Dr. Oz în emisiunea sa The Dr. Oz Show.


De ce este bine să consumi ghimbir

1. Te ajută la digestie

Potrivit specialiştilor în Ayurveda, o digestie eficientă apără organismul de boli cronice. Ghimbirul este una dintre cele mai puternice arme pentru stimularea digestiei, după cum arată cercetările. Odată ingerat, ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie. Aceste enzime au un rol esenţial, deoarece ajută la absorbţia eficientă a nutrienţilor din alimentaţie.

Ghimbirul este recomandat şi pacienţilor care fac chimioterapie şi nu au poftă de mâncare, deoarece poate să stimuleze senzaţia de foame.


2. Calmează greţurile matinale care apar la unele femei însărcinate

Studiile au demonstrat că o cană cu ceai de ghimbir poate să facă minuni atunci când te confrunţi cu greţuri matinale care apar în sarcină. Este un remediu eficient, care poate să fie folosit în siguranţă de femeile însărcinate care se confruntă cu acest simptom neplăcut.

De asemenea, nu numai femeile însărcinate pot să beneficieze de efectele ghimbirului. Dacă te confrunţi adesea cu stări de greaţă, ai o senzaţie de greutate după ce ai mâncat mai mult este recomandat să bei un ceai călduţ de ghimbir. Acesta calmează stomacul şi ajută la digestie.


3. Calmează durerile abdominale şi gazele intestinale
Este un remediu excelent pentru situaţiile în care eşti balonată, ai dureri abdominale şi gaze intestinale.

4. Are efect antiinflamator

Gingerolul, o substanţă importantă din ghimbir are un rol antiinflamator şi poate să fie un remediu eficient pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Astfel, ghimbirul reuşeşte să calmeze reacţiile inflamatorii şi să îmbunătăţească circulaţia sângelui. Cercetările realizate au arătat că ghimbirul a fost la fel de eficient precum ibuprofenul în cazul persoanelor cu osteoartrită, însă fără să producă reacţii adverse la stomac (lucru pe care-l provoacă ibuprofenul).


5. Întăreşte sistemul imunitar

Potrivit medicinii Ayurveda, ghimbirul are un efect de încălzire a organismului, astfel ajutând la eliminarea toxinelor, în special din plămâni şi sinusuri. Un consum regulat de ghimbir curăţă sistemul limfatic, prevenind astfel apariţia diverselor infecţii, în special cele care afectează sistemul respirator. În răceli, ghimbirul trebuie să fie un aliment de bază, deoarece calmează foarte repede simptomele supărătoare care apar.


Cum să incluzi ghimbirul în alimentaţia ta

Ai opţiunea de a lua suplimente cu ghimbir (începe cu 250 de miligrame) sau să cumperi pudra de ghimbir pe care o poţi folosi atunci când nu ai la îndemână o rădăcină proaspătă.

Însă, cea mai bună modalitate de a include ghimbirul în alimentaţia ta este aceea de a folosi rădăcina proaspătă pe care să o dai prin răzătoare şi să o incluzi în cantităţi mici în mâncărurile, dulciurile, salatele pe care le prepari pentru a beneficia de proprietăţile lui.

De asemenea, ceaiul de ghimbir este o altă soluţie bună pentru a include ghimbirul în dieta ta zilnică. Pentru a-l prepara ai nevoie de o bucată de 2 centimetri de rădăcină curăţată de coajă pe care să o fierbi în 250 mililitri de apă timp de 10 minute. Pentru o aromă mai intensă, taie mărunt bucata de ghimbir înainte de a o pune la fiert. După ce s-a răcit puţin, adaugă în ceai puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md