01:24:42 28.04.2024
Stiri

FOTO // Câteva reţete DELICIOASE de toamna cu dovleac!

Social 06.11.2015 14:10 Vizualizări2286 Autor: Ziarul National
FOTO // Câteva reţete DELICIOASE de toamna cu dovleac! sursa: google.ro


Dovleacul este una dintre legumele toamnei şi ar fi păcat că în această perioadă să nu pregăteşti pentru familia ta un desert în care să îi pui în valoare aroma. Preparetele cu dovleac sunt extrem de gustoase şi în acelaşi timp sănătoase, iar alături de tine în bucătărie îi poţi primi şi pe cei mici pentru a învăţa puţin din tainele bucătăritului.

Noi îţi prezentăm 5 reţete de toamnă cu dovleac pentru întreaga familie:

1. Biscuiţi cu dovleac



Reprezintă o gustare excelentă pentru prichindei, pot ţine locul desertului, pot fi mâncaţi dimineaţa la micul dejun cu un pahar de lapte şi pot fi puşi şi în pacheţelul de şcoală al micuţului.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara aceşti delicioşi biscuiţi:
- 350 de grame de făină albă
- 70 de grame zahăr
- o linguriţă de praf de copt
- un praf de sare
- un praf de ghimbir măcinat
- un praf de nucşoară măcinată
- un praf de ienibahar măcinat
- 120 de grame de unt
- 2 ouă
- 250 de grame de piure de dovleac
- o ceaşcă de fulgi de ciocolată (opţional)
- zahăr pudra pentru ornat

Modalitate de preparare:

Amestecă într-un bol făina, zahărul, praful de copt, sarea şi condimentele. Adaugă untul şi amestecă în compoziţie, nu e nevoie de un amestec omogen, nu e nicio problema dacă rămân bucăţi neincorporate. Acum este momentul să adaugi şi fulgii de ciocolată dacă îi foloseşti.

Într-un alt bol amestecă ouăle cu piureul de dovleac până se omogenizează compoziţia. Adaugă acest amestec în prima compoziţie şi amestecă până obţii un aluat. Împarte aluatul obţinut în 12 bucăţi mai mici, poţi să dai orice formă acestor biscuiţi (rotunzi, triunghiulari, pătraţi). Lasă-i timp de 30 de minute la frigider. Încălzeşte cuptotul la 220 de grade.
Într-o tavă clasică, de cuptor, pune hârtie de copt şi aşază biscuiţii. Dă la cuptor tava şi lasă-i la copt timp de 22 - 25 de minute, până trec testul cu scobitoarea.

2. Macaroane cu brânză şi dovleac



Macaroanele cu brânză sunt printre preferatele copiilor, aşa că toamna poţi adăuga şi dovleac pentru a-i aduce un plus de aromă reţetei şi pentru a o face mai specială.

Ingrediente:

- 600 de mililitri de lapte cu 2% grăsime
- 350 de grame de piure de dovleac
- 4 ouă
- o linguriţă de sare
- 500 de grame de macaroane
- 500 de grame de brânză (poţi folosi caşcaval, gouda sau cheddar)
- 50 de grame de brânză parmezan
- 50 de grame de pesmet

Iată cum prepari acest delicios fel de mâncare:
Pentru început, setează cuptorul să se încălzească la 200 de grade. Într-o oală, pune la încălzit apă cu puţin sare, iar când apă de în clocot adaugă paştele. Lasă-le la fiert până devin al dente. Scurge pastele bine şi pune-le înapoi în oală.

Într-un bol separat, amestecă laptele, piureul de dovleac, ouăle şi sarea până la încorporare. Toarnă această compoziţie peste pastele scurse de apă şi amestecă bine până se întrepătrund. Porneşte flacăra la nivel mediu şi lasă compoziţia pe foc timp de 3-4 minute sau până compoziţia devine mai groasă şi are textura unui sos subţire.

Dă oala deoparte şi adaugă trei sferturi din brânză şi parmezan, mai păstrează puţin şi pentru a garnisi la final macaroanele. Amestecă în compoziţie până se topeşte brânza. Toarnă compoziţia într-o tavă, pune brânza rămasă pe deasupra, adaugă şi pesmetul şi dă totul la cuptor pentru 20 - 25 de minute.

3. Milkshake cu dovleac


Este o băutură delicioasă de care prichindeii tăi se vor îndrăgosti cu siguranţă la prima degustare. Iată de ce ai nevoie:
- o cană de lapte degresat (poţi folosi şi lapte de soia sau lapte de migdale)
- 1/2 cană de iaurt grecesc
- 1/2 cană de piure de dovleac
- o banană coaptă (care a fost decojita, tăiată în felii şi lăsată la congelator în prealabil)
- o lingură de miere
- câte un praf de ghimbir, nucşoară, ienibahar şi cuişoare
- o linguriţă de scorţişoară
- esenţă de vanilie
- cuburi de gheaţă

Pune într-un blender toate aceste ingrediente şi mixează-le împreună până amestecul devine omogen. Petru a-l orna poţi folosi bomboane multicolore, astfel încât să fie mai atractiv pentru cei mici!

4. Prăjitură cu dovleac



Această reţetă de prăjitură de dovleac este uşor de făcut şi reprezintă un desert perfect pentru copii, dar şi un mic dejun foarte gustos şi sănătos pentru cei mici care îl pot mânca alături de o cană cu lapte.

Ingrediente:

- 800 de grame de piure de dovleac
- 4 ouă
- 350 de grame de lapte praf
- 350 de grame de zahăr
- 200 de grame de unt
- o linguriţă de scorţişoară
- un praf de ghimbir măcinat

Într-un bol, amestecă dovleacul, laptele praf şi condimentele, apoi adaugă peste ele untul topit. Amestecă bine în compoziţie, până se leagă. Pune amestecul într-o tavă şi da-l la cuptorul încălzi în prealabil la 180 de grade. Lasă prăjitura la cuptor timp de 50 - 60 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

5. Brioşe cu dovleac



Brioşele sunt uşor de mâncat, arată foarte bine şi nu sunt nici foarte greu de făcut, aşa că nu-ţi face griji, chiar dacă eşti începătoare.

Iată de ce ingrediente ai nevoie că să pregăteşti 12 brioşe:
- 100 de grame de făină
- 1 linguriţe de praf de copt
- o linguriţă de bicarbonat de sodiu
- o pişcătură de sare/scorţişoară/nucşoară/ienibahar/cuişoare
- o banană bine coaptă mai mică
- 50 de grame de ulei vegetal
- 100 de grame de zahăr brun
- o linguriţă de esenţă de vanilie
- 250 de grame de piure de dovleac
- 150 de mililitri de lapte degresat

Modalitate de preparare:

Începe prin a porni cuptorul, astfel încât să se încălzească până când vor fi gata brioşele; setează-l la 170 de grade. Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi condimentele. În alt bol amestecă ajutându-te de un mixer: banana zdrobită, uleiul, zahărul brun, extractul de vanilie, dovleacul şi laptele. În acest amestec adaugă şi ingredientele uscate din primul bol.
Pentru a le coace ai nevoie ori de forme de brioşe individuale (din silicon sau folie de aluminiu) sau de o tavă pentru brioşe. Folosete hârtii pentru brioşe pentru a preveni lipirea lor de forme/tavă şi pentru a fi mâncate mai uşor. Toarnă compoziţia în forme şi lasă brioşele la cuptor pentru 15 minute sau până trec testul scobitorii.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md