22:20:25 13.01.2025
Stiri

REȚETĂ // Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor

Social 26.12.2016 18:30 Vizualizări6762 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor Sursa: lalena.ro

O reţetă de friptură foarte rapidă, simplă şi cu siguranţă de succes la orice masă, dar mai ales la masa de Crăciun. Carnea de porc se poate înlocui cu orice carne preferaţi, este bună şi pentru cei care preferă fripturile mai slabe, fără prăjeală şi multă grăsime.

Mi-a plăcut mult procesul şi rezultatul - friptură fragedă, sos aromat, bun de combinat cu orice garnitură.

Ingrediente:

Carne de porc - 1.5 kg
Usturoi (căţei) - 6 buc
Bulion de roşii - 200 ml (puteţi folosit pastă de ardei/roşii, diluată cu puţină apă)
Ulei - 3 linguri
Sare, piper – câte o linguriţă după preferinţă şi gust
Boia ardei dulce sau iute - o linguriţă

Paşi de urmat:

- Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteţi s-o bateţi puţin că s-o frăgeziţi, apoi crestați puţin pe margini ca să nu se încovoaie la copt. La mine nu a fost cazul, muşchiuleţul este destul de fraged şi fără operaţiunile de mai sus.

- Aranjaţi feliile de carne în tavă de cuptor (nu se unge tava cu ulei). Presăraţi puţină sare şi piper peste carne. Pisaţi usturoiul şi îl puneţi într-un bol mic şi adânc.

- Turnaţi uleiul câte puţin în usturoi, adăugaţi un pic de sare şi îl amestecaţi, ca la maioneză, să se încorporeze şi să se facă pastă albă.

- Apoi adăugaţi bulionul şi restul de mirodenii, amestecaţi bine. Turnaţi cam 100-150 ml de apă în această compoziţie să fie ca un sos puţin mai diluat. Potriviţi de sare după gust şi amestecaţi bine. Îl turnaţi peste carne. Îl distribuiţi uniform pe toată carnea.

- Dacă aveţi mai multă carne pregătiţi mai mult sos, aşa ca acesta să acopere complet carnea.

Puneţi tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de o oră şi jumate. Prima oră acoperiţi tava cu un capac sau o bucată de folie de aluminiu.

- Ultimele 30 de minute scoateţi capacul.

- La urmă verificaţi carnea să fie moale şi gătită, dacă e încă tare o lăsaţi la cuptor cât e nevoie. Sosul nu va lăsa carnea să se usuce şi se va găti în voie.
- Serviţi fierbinte cu orice garnitură preferată şi murături.

Poftă Bună!

Sursa: lalena.ro


Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md