REȚETĂ // Dovleac copt cu scorţişoară şi miere
Cu dor de copilărie când ne prepara bunica dovleac copt în cuptorul sobei cu plită, azi am copt un dovleac turcesc, dar în cuptorul electric.
Îmbunătăţit cu miere şi scorţişoară, a fost chiar un desert gustos.
INGREDIENTE:
• un dovleac turcesc
• scorţişoară
• miere pentru servit
MOD DE PREPARARE:
Dovleacul turcesc se spală pe coajă şi se şterge cu prosoape absorbante de hârtie.
Se taie pe jumătate şi i se înlătura seminţele.
Apoi, fiecare jumătate de dovleac se taie în patru felii groase.
Se unge o tavă cu puţin ulei şi se aşază în ea feliile de dovleac, cu coaja în jos.
Tava se dă la cuptor până când feliile de dovleac sunt bine pătrunse şi prind o uşoară crustă.
Când încep să se pătrundă se presară puţină scorţişoară peste ele.
Dovleacul copt se serveşte cald, uns cu miere, atunci când nu este suficient de dulce, natural.
Noi l-am servit cu miere.
Sursa: bucataras.ro
VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S. a dotat gimnaziul din Obreja Veche cu un laborator digital PERFORMANT, în cadrul Programului „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor”: „Instituția noastră putea doar să viseze la așa ceva”
Depozitele de gaze subterane din Ucraina, unde se află şi stocuri europene, inclusiv ale R. Moldova, ATACATE de ruşi. Kievul cere protejarea instalaţiilor
Viceprim-ministra Gherasimov speră ca R. Moldova să deschidă primele capitole de negocieri cu UE la începutul anului 2025: „Situația din regiune ne determină să accelerăm procesele, pentru a fi pregătiți cât mai curând să aderăm la UE”