00:00:26 20.04.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Tartă cu prune

Social 31.08.2013 16:05 Vizualizări2157
Rețeta Tamarei Șchiopu // Tartă cu prune
Sărbătoriţi Ziua Limbii Române și Ziua Cunoştinţelor cu o tartă delicioasă, împrumutată din bucătăria englezilor

Ingrediente

  • 250 de grame de aluat foietaj

  • 150 de grame de făină

  • 75 de grame de migdale măcinate

  • 75 de grame de zahăr

  • 150 de grame de unt moale

  • trei ouă

  • o linguriţă de praf de copt

  • o linguriţă de esenţă de vanilie

  • două linguri magiun de zarzări

  • fulgi de migdale, pentru ornare


Metoda de preparare

  1. Cuptorul se încălzeşte până la 200 de grade C.

  2. Aluatul se întinde suficient şi se aşază într-o tavă pentru copt, în faţă (25-30 cm).

  3. Într-un vas adânc se amestecă făina, migdalele măcinate, zahărul, untul, ouăle, praful de copt şi esenţa de vanilie.

  4. Se obţine un aluat moale care se toarnă în tavă, peste foietaj.

  5. Prunele se taie în jumătate, se scot sâmburii şi se aranjează în aluat, uşor adâncite. La copt, ele se vor scufunda în tartă.

  6. Se ornează cu fulgi de migdale.

  7. Tava se pune în cuptorul fierbinte pentru 30-35 de minute, până se rumeneşte şi se dublează în volum.

  8. Într-o cratiţă mică se înfierbântă magiunul de zarzări, cu un pic de apă.

  9. Tarta se unge cu siropul obținut şi se lasă să se răcească.

  10. Poate fi servită fierbinte sau rece, cu îngheţată sau cu frişcă proaspătă de 30% grăsime.


 tamara.schiopu@ziarulnational.md
Autor:
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte