20:45:52 19.04.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Maioneză de casă

Știri 26.07.2014 17:00 Vizualizări2309
Rețeta Tamarei Șchiopu // Maioneză de casă

Săptămâna trecută am prezentat o rețetă în care am folosit doar albușuri de ou. Ce să facem cu gălbenușurile rămase? O maioneză simplă va delecta orișice musafir la masă, mai ales dacă este pregătită din cele mai proaspete ouă și servită imediat.

Ingrediente

  • un gălbenuș de ou crud*
  • 1,5 linguri de suc de lămâie stoarsă
  • o linguriță de oțet alb
  • ¼ linguriță de muștar
  • jumătate de linguriță de sare
  • o ceșcuță de ulei calitativ

    Metoda de preparare
  • Gălbenușul de ou se combină cu sucul de lămâie, oțet, muștar, sare. Amestecul se zbate viguros timp de 30 de secunde.

    Se adaugă uleiul câte jumătate de linguriță și se zbate permanent, timp de 8-10 minute, până când maioneza devine groasă și se decolorează puțin.

    Maioneza pregătită poate fi servită imediat sau păstrată într-un container sigilat nu mai mult de două zile, la frigider.

    *ouă crude nu se recomandă femeilor gravide, bebelușilor și persoanelor cu imunitatea scăzută.

    Autor:
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Sondaj
    Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte