19:06:50 08.04.2025
Stiri

REŢETĂ // SUPĂ cremă de sfeclă roşie cu cartofi

Social 22.08.2016 17:30 Vizualizări1917
REŢETĂ // SUPĂ cremă de sfeclă roşie cu cartofi sursa: eva.ro

Cu un aspect irezistibil şi cu un gust aparte, această supă cremă este consistentă şi hrănitoare. O alegere perfectă pentru concediu când vrei să găteşti ceva deosebit!

Ingrediente:

3 sfecle roşii
2 cartofi
750 ml apă
2 linguri smântână
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel

Mod de preparare:

Dificultate: uşoară · Timp preparare: o oră · Nr. porţii: 2

Se spală cele trei sfecle şi se pun la fiert în coajă, în apă cu puţină sare, ca să capete gust. Apoi se curăţă cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se lasă la fiert timp de 10 minute.
Sfecla fiartă se curăţă, se taie în bucăţi, apoi se pune într-un blender. Se adaugă cartofii fierţi, două linguri de ulei de măsline şi 750 de mililitri de apă, turnată puţin câte puţin. Se amestecă până când crema capătă consistenţă.


După ce se obţine o compoziţie omogenă, se pune într-o oală şi se lasă pentru câteva minute la foc potrivit.
Supa cremă de sfeclă roşie se serveşte caldă sau rece, în boluri, cu pâine integrală sau crutoane. Se adaugă smântână şi puţin pătrunjel sau leuştean tocat.

Poftă bună!

Sursa: eva.ro

Autor:
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte