REȚETĂ de la Tamara Șchiopu // Supă de linte
Cândva, lintea nu doar că era pe larg folosită în Moldova, ci chiar și exportată. Cu timpul a ieșit din „vogă”, mai ales când carnea a devenit mai ieftină și accesibilă pentru păturile mai sărace. Dar roata vremii se întoarce. Lumea recunoaște din nou importanța nutritivă a lintei, dar și gustul său plăcut, și poate că în viitor gospodinele vor putea cumpăra nu doar linte deimport, ci și autohtonă.
Ingrediente pentru 4-5 persoane
Mod de preparare
1.Lintea se spală, apoi se lasă pe o oră să se înmoaie în apă rece. Dacă se folosește linte roșie, aceasta nu are nevoie de înmuiat.
2.Lintea se pune la foc într-un volum de apă de trei ori mai mare decât lintea (la o cană de linte se toarnă trei căni de apă). Se fierbe timp de 10-15 minute la foc mediu, fără sare.
3.Între timp, se înăbușă ceapa tocată cu morcovul și cu pasta de tomate. Se va urmări ca ceapa să nu se ardă.
4.Când lintea e moale și pufoasă, se stoarce de fiertură și se toarnă peste legumele înăbușite.
5.Dacă se păstrează apa în care a fiert lintea, asta tot poate fi adăugată în supă, deși lichidul bogat în nutrienți ar putea cauza balonare sporită.
6.Totul se mai lasă pe foc timp de 3-4 minute, apoi se adaugă bulionul fierbinte, verdeața și condimentele.
7.După posibilitate, în supă pot fi adăugate felioare de roșii uscate (pentru o aromă deosebită), la etapa a treia.
Restricțiile privind accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău, ANULATE din 23 noiiembrie
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"