00:54:59 19.04.2025
Stiri

Rețetă de la Tamara Șchiopu // Tocană de toamnă

Știri 28.11.2015 16:31 Vizualizări3145
Rețetă  de la Tamara Șchiopu // Tocană de toamnă

Astăzi mă pot lăuda cu o tocană nemaipomenită, pregătită din 10 ingrediente, dintre care doar uleiul, sarea și piperul negru nu provin din grădina noastră.

Ingrediente

  • 300 de grame de fasole tărcate
  • un borcan de roșii conservate în sucul lor (1 litru)
  • o varză de Savoy
  • un fir de praz
  • o ceapă
  • doi morcovi
  • un mănunchi de frunze de sfeclă
  • ulei
  • sare și piper

  • Metoda de preparare

    Fasolea o fierbem din timp.

    Într-o cratiță cu fundul gros călim în ulei ceapa și prazul tocate.

    Adăugăm morcovul tăiat cubulețe și un pic de suc de roșii.

    Acoperim cu un capac și lăsăm pe foc 12-15 minute, până morcovul se înmoaie.

    Adăugăm varza și frunzele de sfeclă, totul tocat, dar nu prea mărunt.

    Peste 5 minute, adăugăm fasolea fiartă și roșiile decojite, tăiate în jumătate.

    Turnăm suc de roșii ca să nu se ardă pe fund, după care lăsăm să se înăbușe la foc mic încă 6-7 minute.

    Sare și piper adăugăm după gust, precum și alte condimente preferate – oregano, frunze de dafin, paprica sau curcuma (pentru o culoare mai intensă).

    Poftă bună!

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

    Sondaj
    Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte