Rețetă de la Tamara Șchiopu // Tocană de toamnă


Astăzi mă pot lăuda cu o tocană nemaipomenită, pregătită din 10 ingrediente, dintre care doar uleiul, sarea și piperul negru nu provin din grădina noastră.
Ingrediente
Metoda de preparare
Fasolea o fierbem din timp.
Într-o cratiță cu fundul gros călim în ulei ceapa și prazul tocate.
Adăugăm morcovul tăiat cubulețe și un pic de suc de roșii.
Acoperim cu un capac și lăsăm pe foc 12-15 minute, până morcovul se înmoaie.
Adăugăm varza și frunzele de sfeclă, totul tocat, dar nu prea mărunt.
Peste 5 minute, adăugăm fasolea fiartă și roșiile decojite, tăiate în jumătate.
Turnăm suc de roșii ca să nu se ardă pe fund, după care lăsăm să se înăbușe la foc mic încă 6-7 minute.
Sare și piper adăugăm după gust, precum și alte condimente preferate – oregano, frunze de dafin, paprica sau curcuma (pentru o culoare mai intensă).
Poftă bună!













































































